Pa amb oli, xocolata i sal

És, conjuntament amb el pa amb vi i sucre, un postre que ens recorden els berenars de quan erem petits. És un dels postres mítics del Comerç 24.

Ingredients per a 14-16 tapes.
250 ml. de llet
250 ml. de nata
200 gr. de xocolata (70% de cacau)
100 gr. de rovell d'ou pasteuritzat
85 gr. de sucre
1 beina de vainilla
oli d'oliva (del bo!)
sal de Maldon
pa congelat tipus baguette

Preparació.
Heu de preparar una ganache (farciment dels bombons fet de xocolata i crema) de xocolata. La ganache es composa d'una crema anglesa (bullint la llet amb nata, vainilla i sucre) i xocolata. S'ha de colar, afegint-hi el rovell d'ou, i tornar escalfar fins a 85 ºC sense parar de remenar amb una espàtula de fusta per evitar que s'enganxi. Quan ja teniu feta la crema anglesa, barrejeu-la amb la xocolata freda i emulsioneu-la en un túrmix (o amb una Thermomix per als fanàtics del "bricolatge"). Tot seguit deixeu-la refredar unes 8 hores a la nevera.

Durant les 8 hores que s'ha de deixar refredar la ganache, podeu veure tots els episodis de la primera temporada de Porca Misèria, dormir o pintar les parets del menjador. Tot i així, podríeu començar a preparar el pa congelat que acompanyarà la ganache. Haureu de llescar el pa amb una màquina de tallar embotits per tal que quedi molt fi. Amaniu les llesques amb sal de Maldon i oli d'oliva tot coent-les al forn a 180 ºC entre 2 i 3 minuts per tal que siguin cruixents.

Presentació i acabat.
Poseu al plat una massa en forma de pilota de rugby mitjançant l'ajuda de dos culleres amb una llesca de pa cruixent. Afegiu-hi una cullerada d'oli d'oliva i un pessic de sal de Maldon.

1 comentario:

Maurici Serra dijo...

lo millor la foto

Publicar un comentario en la entrada