Arròs Negre



Les receptes tradicionals es fan a cada poble d'una manera diferents, les altres ja no diguessim, es fan cada dia d'una manera diferent : ). Un exemple és la recepta d'arròs negre que he trobat a la Web de l'Ampolla, un poble del baix ebre.

La curiositat del plat, al menys per a mi és que la tinta de la sepia o del calamar que li dona a l'arròs el particular color negre, la desfan amb, atenció, Vi ranci. Curios.

Ingredients
1/2 Kg d'arròs
1 Kg de peix per al fumet
3/4 Kg de sèpia
1/4 Kg de ceba
2 pebrots
1/4 Kg de tomàquet
4 alls
1 dotzena de musclos
Vi ranci
Sal i oli d'oliva

Preparació
Es netegen les sèpies sense trencar les bosses de tinta, que s'aguarden.

En un cassola de fang, posarem a fregir la ceba i els pebrots trossejats. A mitjan fregir afegirem les sèpies. Quan ja estigui daurat, afegirem els tomàquets i els alls també a trossets, deixant-los fregir un moment més. Li afegim dos gotets d'aigua i continuem a foc lent. Tirem la sal.

Obrim el musclos al foc, retirem les closques i els afegim al guisat.

Tirem l'arròs dins la cassola, i 1 litre de brou de peix i les tintes de les sèpies dissoltes amb el vi ranci.

A mitja cocció es posa al forn. En total 20 minuts, Es serveix en la mateixa cassola.

2 comentarios:

Mònica Planas dijo...

Fa poc he menjat un arròs negre excel.lent a Els Muntells (no gaire lluny de l'Ampolla...). No semblava que hi hagués tomàquet, ni ceba,ni pebrot, i sí que hi havia molta tinta... pot ser?

Maurici Serra dijo...

aquests plats tradicionals tenen 4 o 5 variacions a cada poble.

del tot posible

maurici

Publicar un comentario en la entrada