Filets de vedella amb dos pebres


Actualment a les diferents cadenes de televisió, podem trobar diferents porgrames de cuina. En aquest cas (com en molts d'altres) TV3 va estar pionera.

Pel que jo recordo, un dels primers va estar "Bona Cuina", on
Jaume Pastallé que en pau descansi, ens mostrava plats de diferents restaurants i els arrodonia amb uns versets (rodolins) del tipus:

"Aquest maravellos plat
que aqui a Granollers m'han preparat,
porta favetes i escamarlans
i a mi hem fa tremolar les mans
l'han fet molt be
i jo ara mateix m'el cruspire"
Bona Cuina

Dels que tenim ara en programació, el mes veterà, és "Cuines", el que fan desprès del telenoticies del migdia. Aquest te una pàgina web molt complerta amb un interessant cercador de receptes.
http://www.tvcatalunya.com/searcher/cuines/receptes.htm

D'aquí he tret la següent recepta, Filets de vedella amb dos pebres, recepta apareguda al programa al Març del 1998. Recepta que faré ben aviat, i me la mengare en un plat tant pronte com hagui acabat. Entranyable Bona Cuina.

Filets de vedella amb dos pebres

Ingredients:

- 8 filets de vedella de 100 g
- 50 g de mantega
- 40 g de pebre verd de llauna
- 10 g de pebre negre en gra
- 1/2 l de crema de llet
- 1 got de brandi
- 1/4 de l de salsa de carn
- sal gruixuda
- patates "baby"
- oli d'oliva
- sal i pebre

Preparació

Per fer el filets amb pebre negre, comenceu arrebossant els filets amb els grans de pebre prèviament aixafats.

Tot seguit, daureu el filet en una paella amb una mica d'oli d'oliva ben calent. Quan els filets ja estiguin daurats d'una banda, tombeu-los i saleu-los amb sal grossa. Daureu-los de l'altra banda, i ja fora del foc, torneu-los a salar amb sal gruixuda. A continuació, reduïu la salsa de carn (que podeu comprar feta) en la mateixa paella que heu fet servir per daurar els filets. Un cop ja la tingueu reduïda, reserveu-la.

D'altra banda, per preparar els filets amb pebre verd, desfeu la mantega en una paella, i daureu-hi els filets de vedella de la mateixa manera que heu fet abans. Un cop tingueu els filets daurats d'una banda, poseu-hi els grans de pebre verd escorreguts. I quan ja estiguin daurats de les dues bandes, tireu-hi el brandi i flamegeu-ho. Traieu els filets de vedella de la paella i saleu-los. Tot seguit, quan el brandi ja estigui ben caramellitzat, afegiu-hi la crema de llet i deixeu-ho al foc fins que us quedi una salsa ben lligada.

Serviu els dos filets coberts amb les respectives salses i acompanyats amb les patates "baby", cuites al vapor, i amanides amb sal, pebre i un raig d'oli d'oliva.

No hay comentarios:

Publicar un comentario