Pastís Calent de Xocolata

Finalment m'han fet arribar la recepta del Coulant de Xocolata, que havia perdut. Aquí la teniu, m'ha arribat en català doncs la deixo així. Si algú te problema amb la llengua, amb aquesta eina es tradueix en un plis.

Aquesta recepta l'ensenyen o l'ensenyaven a l'Escola d’Hostaleria de Girona, al Curs de Cuina per a aficionades/nats. Uns amics van fer el curs i després van estar anys fent Pastisos Calents de Xocolata, sempre en tenien uns quants al congelador.


Pastis Calent de Xocolata


Ingredients per a 8 persones:
250 g de cobertura negra
250 g de mantega
5 unitats d’ous
6 unitats de rovells
150 g de sucre
100 g de farina
Preparació
En un bol al bany maria poseu a fondre la cobertura i la mantega.
Incorporeu els ous, els rovells i el sucre i bateu fins que sigui esponjós. Afegiu-hi farina i barregeu-ho tot bé.
Disposeu de motlles individuals tipus flamera i tapisseu-los amb mantega i farina.
Ompliu fins a ¾ els motlles amb la barreja (en aquest punt si es vol es poden congelar i utiltzar-los quan convinga), i coeu-los en el forn a 200º C, durant uns 8 minuts, aproximadament.
Traieu-los del motlle i serviu-los ràpidament, es un postre que es serveix calent. Pel muntatge del postre, es pot acompanyar amb un bon gelat de vainilla i una fulla de menta fresca.

7 comentarios:

Anónimo dijo...

¿puedes poner la receta en castellano?, me quedé con las ganas de esta receta cuando dijiste que la ibas a poner al escribir la de coulant de turrón.
Gracias.

Maurici Serra dijo...

En el post en questión he puesto el link a una herramienta web de traducción catalan, castellano y viceversa.

Aqui tienes la receta en castellano, resultado de utilizar la herramienta, y corregir aulgun error de bulto.

Pastel Caliente de Chocolate

Ingredientes para 8 personas:
250 gr de cobertura negra
250 gr de mantequilla
5 unidades de huevos
6 unidades de yemas
150 gr de azúcar
100 gr de harina

Preparación
En un cuenco al baño María poned a fundir la cobertura y la mantequilla.

Incorporad los huevos, las yemas y el azúcar y batid hasta que sea esponjoso. Añadid harina y mezcladlo todo bien.

Disponed de moldes individuales tipos flamera y tapisseu-los con mantequilla y harina.
Llenad hasta ¾ los moldes con la mezcla (en este punto si se quiere se pueden congelar y utiltzar-los cuando|cuándo convinga), y cocedlos en el horno en 200º C, durante unos 8 minutos, aproximadamente.

Sacadlos del molde y servidlos rápidamente, es un postre que se sirve caliente. Para el montaje del postre, se puede acompañar con un buen helado de vainilla y una hoja de menta fresca.

gemma dijo...

com ho fas per treure'l de dins la flamera? a mi s'hem reventen al passar el janivet pels costats. Es pot treure quan encara està congelat i posar-lo al forn ja al plat sense la flamera?
Gracies. T'agrairia que hem contestesis.

Maurici Serra dijo...

jo tinc els motllos de silicona, Pero entenc qué el problema sera el mateix jo probaria dedeixar-les un minut o dos mes. Aixo dels forns no hi ha dos iguals

Albert dijo...

A mi no em queda la xocolata desfeta a dintre. Em queda com una madelena de xocolata.

Maurici Serra dijo...

Crec que deu ser un tema del Forn, jo porbaria de baixar la temperatura o el temps

Tinc un amic que en preparava varios i els tenia congelats i el anava treien adaptant el temps.

Anónimo dijo...

si els congeles, els has de deixar descongelar abans de posar al forn, o els pots posar directament al forn des del congelador?

Publicar un comentario en la entrada