Restaurant Via Fora


Avui torno a escriure en català, per parlar d'un restaurant especial. De fet son ja un grup (hem sona malament una cadena) de restaurants els Via Fora. D'alguna manera volen ser punts de trobada pels que estimem aquest país, això sense oblidar el menjar, que son bars restaurant, amb productes de la terra, cuinats com fem aquí.

La setmana passada, vaig dinar a un que hi ha prop de la meva feina, exactament a la Riera de San Miquel, 25. Això està al carrer que puja paral·lel per l'esquerra del passeig de Gràcia, just quan s'acaba, i es converteix en Gran de Gracia, a l'alçada dels jardinets. Si us he confós cerqueu Riera de San Miquel, i llestos.

El que ens interessa, aquí (al blog) és la teca, i us puc dir que no la deixen de banda, el menú del migdia, te una bona relació qualitat preu, amb plats sincers, sense massa filigranes, però ben realitzats. El preu es del menú és de 9,5 euros, tampoc espereu el temple de la cuina catalana.

Jo vaig menjar una Fideuà, que evidentment no és com la de la meva mare, però és de les millors que he menjat a un restaurant com aquest, en un menú del migdia. I més a més amb el detallet d’acompanyar-la amb un morteret d'Allioli.

De segon hem van sorprendre amb un Conill amb figues seques, que estava deliciós. Val a dir que cuinar conill no és gens senzill, i aquest estava tendre i al seu punt. Tenia una salsa de tomata (diria), i les figues seques desprès de cuinades li donaven un punt agredolç, molt encertat. Tot en sabors molt nostres, feia un plat senzill i a la vegada complex, podríem dir que era un plat que et feia pensar, (al menys a mi que penso en aquestes coses)

Jo de postres vaig demanar Pinya natural, aquí el cuiner solament te que encertar la compra, i estava bona, també hi havia “profiteroles”, a Tortosa en diem “lioneses”.

El restaurant és d’un amic d’un amic i company de feina, fet pel que tenim una oferta els que treballem a la meva empresa (per la proximitat), que ens conviden al cafè en el menú del migdia. Quan els he dit que escriuria del Via Fora al blog han fet extensiva l’oferta a tots vosaltres, comentant que ho haveu llegit aquí a “3 o 4 al dia”, el cafè vol regalen amb el menú. Limitem-ho al mes de Març i Abril del 2007, que el que s’escriu a un blog queda per l’eternitat. Saluy i VIA FORA.

4 comentarios:

  1. Maurici,

    Gracias por recomendar estos restaurantes sencillos y baratos pero que no por eso descuidan su cocina.

    Desde ya que lo visitare y espero que nos sigas asesorando sobre estos restaurantes diferentes entre tanta oferta que hay en Bcn.

    Un abrazo,

    Diego.

    ResponderEliminar
  2. Anónimo8:35 a. m.

    Escrius en castellà per a que et pugui llegir més gent, eh? El català, Catalunya, no significa una merda per tu, ets un traficant, un soldat a sou. En definitiva, mai no et vindrà un espanyol a dir-te que per que no escrius en castellano si d'aquesta manera tindries moltes més visites., que fent-t'ho en català. Passo de tu, venut! Saps que a Llach sent molt jove van oferir-li molts diners per cantar en espanyol i que va rebutjar l'oferta? A pesar de tancar-se les portes amb aquesta firma, internacional, ha triomfat a Catalunya i a França, i ha cantat a molts altres llocs del món, incloent-t'hi espanya.

    ResponderEliminar
  3. Anónimo8:43 a. m.

    Tio, a veure si escrius correctament els hem/em: 'hem menjat de conya' o 'em sembla que això no és fresc'. Veus la diferència?

    ResponderEliminar
  4. Quina polèmica amb el català, si perque no escric, si perque escric tant malament.

    No soc un venut home, que ningú m'ha comprat. I si que m'agrada que em llegueixi més gent, es clar que si.

    Pero no t'oblides soc català, i treballo per al meu Pais. Per això no fa que quan millori el meu anglés, pugui fer el blog en aquet idioma.

    Gràcies per la comparació amb LLuis Llac m'afalagues, no m'ho mereixo.

    SALUT i força al canut.

    ResponderEliminar