Encara que estic poc cuiner, tinc la sort de tenir bons amics als que els agrada cuinar i menjar.
Aquesta Setmana Santa, com sempre que podem, hem quedat per menjar un quants amics. Aquest cop ho hem fet a casa de Berni, a Moncofa, Castelló (no, no és un restaurant, és la casa d'un amic).
Pablo, ens va sorprendre amb uns espectaculars bombons de Foie. Més a més de deleitar-mos aquell dia, aquests alimenten avui aquest blog.
No solament els va fer, i els va portar en tota la cura del mon per a que es mantinguessin en perfectes condicions, es que més a més els va fer unes excel·lents fotos.
Aquí va la recepta, (para traducciones os recomiendo, esta página).
Bombons de foie gras
Ingredients
100 g de xocolata negra amb un 74% de cacau
25 g de cacauets crus del Brasil
150g de foie gras mig cuit
25 g de mantega de bona qualitat
Poseu el mig cuit en un recipient petit, filmeu-lo en contacte amb el foie i tempereu-lo a la nevera.
Piqueu els cacauets amb la batedora elèctrica, sense convertir-los en pols, sinó simplement trossejats.
Poseu la xocolata i la mantega al bany maria fins que es desfacin o bé, desfeu-los al microones, calfant i menejant varies vegades. Afegiu-hi els cacauets. Reserveu-ho.
Feu boles amb el mig cuit, amb uns guants de làtex posats per no oxidar el foie, i tempereu-les al congelador 20 minuts.
Poseu la xocolata i la mantega al bany maria fins que es desfacin o bé, desfeu-los al microones, calfant i menejant varies vegades. Afegiu-hi els cacauets. Reserveu-ho.
Finalment, passeu les boles per la cobertura de xocolata.
Poseu els bombons en un plat o en una reixa a la nevera. Abans de servir-los, claveu-los una broqueta de bambú. També podeu clavar les broquetes o palillos abans de posar les boles al congelador.
Simplement espectacular ! Gràcies company!
Hola, ¿¿porque escribes ahora en catalán?? ¿¿Vas a seguir haciendolo así siempre o es algo puntual por el tema San Jordi o cosas así tan vuestras?? Aunque enlaces con traductores es bastante incomodo ir traduciendo. Acuerdate de todos tus lectores que desde hace mucho tiempo te seguimos en castellano!!!
ResponderEliminarA veces me apetece escribir algo en catalán, y cuando esto pasa lo hago, solo faltaría. Si no entendeis algo, y os interesa mucho, es muy fàcil utilizar alguna herramienta de traducción, y si no lo haceis es que no os interesa suficiente.
ResponderEliminarLas lenguas estan para entenderse (y para besarse), no para crear polémicas y malos rollos.
Me acuerdo de todos mils lectores, pero el blog lo escribo para mi.