Fira Tapa 16, 17 i 18 de desembre


FiraTapa torna a fer gala de la cuina local i ret homenatge a la cuinera Mey Hofmann

Els dies 16, 17 i 18 de desembre torna el FiraTapa de Pota Blava i de Carxofa Prat, a més dels clàssics Menú de Fira, els esmorzars de pagès i el showcooking, que enguany homenatjarà la cuinera Mey Hofmann.

Un pavelló de 600 m2 amb terrassa exterior coberta tornarà a tenir la gastronomia local com a protagonista, en el marc de la 43a Fira Avícola Raça Prat. Novament, les estrelles d’aquesta oferta gastronòmica local tan singular són el pollastre pota blava i la carxofa Prat. Una oferta que crida a Menjar-se la Fira i on es podran degustar 30 tapes elaborades pels bars i restaurants del Prat que hi participen, i que en l’edició d’enguany compta amb Sant Boi com a ciutat convidada. 

El showcooking esdevindrà el Memorial Mey Hofmann

El showcooking per escollir la Millor Tapa Gastronòmica de la ruta QuintoTapa celebrarà una edició especial on s’impulsarà el Memorial Mey Hofmann, un homenatge a la desapareguda cuinera que va formar part del jurat del Showcooking del 2015. Durant l’activitat, organitzada pel dissabte 17 de desembre d’11 a 13 h., els restauradors cuinaran les tapes finalistes i un jurat de l’Escola Hofmann escollirà la tapa guanyadora del QuintoTapa Pota Blava.
Es manté el menú del Consell Regulador Raça Prat i el Take Away Pota blava, així com l’esmorzar de pagès, un dels clàssics de la Fira dels darrers anys. Tot plegat, acompanyat d’actuacions musicals i activitats infantils que es duran a terme al mateix pavelló gastronòmic.

Un FiraTapa que també mira als refugiats

L’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix (AGT) i El Prat Refugiats tornaran a col·laborar després de l’èxit de la campanya #ElPratRefugiats del QuintoTapa. Per cada tiquet venut al FiraTapa, l’organització destinarà 0,20€ a la campanya “Suport i salvament a les persones refugiades”, que impulsen Proactiva Open Arms i Caminando Fronteras. Un representant de l’ONG participarà en la xerrada, “Mediterrània: bressol de cultures, vergonya de Europa”, que tindrà lloc el dissabte 17 al mateix pavelló gastronòmic. A l’exterior del recinte es col·locarà un dingui (embarcació inflable de grans mides i estructura molt precària), perquè el públic hi pugui pujar i comprovar l’espai i les condicions en què viatgen les persones que fugen per mar, desplaçades dels seus països.

Si voleu més Informació: www.quintotapa.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario