Li podem dir Baba Ganush, Mutabal, crema d'albergínies o inclús Humus d'albergínies, la idea es que és molt fàcil de fer i està molt bo.
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 4 albergínies negres
- 1 llimona
- 80 gr. de Tahina
- 1 ceba tendra
- 2 tomàquets d'amanida
- Julivert
- Diferents tipus de pa a gust.
- Bastonets de verdures (crudites)
PREPARACIÓ
Partim per la meitat longitudinalment les albergínies, i els fem talls diagonalment perquè es coguin millor i més ràpid.
Posem les albergínies a una safata, 40 minuts al forn precalfat a uns 200 graus. Una vegada cuites, les deixem refredar una mica i trèiem la carn de les albergínies sense trencar la pell, va be fer-ho amb una cullera. Reservem la carn a un colador, perquè tregui una part dels seus sucs (poden ser un xic amargants).
Tallem ben petits els tomàquets, si estan pelats millor però no es necessari. Fem el mateix amb una ceba tendra. Piquem julivert a ganivet, al gust (en les receptes originals s'en posa bastant).
Per acabar xafem be les albergínies i les barregem en un bol amb el suc d'una llimona i 80 gr. de tahina, rectifiquem de sal i pebre.
Posem al fons d'un plat la pasta d'albergínies que ja seria el Babaganuix, i li posem per sobre el tomàquet, la ceba i el julivert reservats i un bon rajolí d'oli d'oliva. Podem posar-li unes "aulivetes" negres i ho acompanyem d'uns picos, uns crackers, uns triangles de pa de pita, uns bastonets de pa, crudites etc. per anar sucant i degustant aquest gran plat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario