FLAM d'OU

Aquesta recepta és un clàssic.

Ingredients:

Per fer 6 flams:

6 flameres d'alumini
100 g de sucre granulat

115 g de sucre blanc
60 ml d'aigua
2 ous i 4 rovells (6 ous)

gotes d'essència de vainilla
500 ml de llet sencera
canyella
pell de 1/2 llimona

Preparació:

Prepareu un caramel ros amb els 100 g de sucre i l'aigua. Ha de quedar moreno. Bateu la resta del sucre amb els ous, els rovells i les gotes d'essència de vainilla en un bol fins que aconseguiu una crema homogènia.

Poseu al foc un cassó amb la llet, la pell de llimona i la canyella, i feu-ho bullir a foc lent. Poseu el caramel a la base dels motlles i deixeu que es refredi del tot. Quan la llet s'hagi refredat una mica, aneu-la incorporant lentament a la base d'ous i sucre a través d'un colador i sense deixar de batre. Un cop ho tenim ben barrejat, ho tornem a colar abocant-ho a una gerra. D'aquesta gerra, aboquem a les flameres.

Prepareu una safata amb la mateixa profunditat que les flameres que pugui anar al forn, i poseu-hi les flameres. Ompliu d'aigua freda la safata fins a la meitat de l'alçada de les flameres, i poseu-ho al forn uns 50 minuts a 170º C. Deixeu-los refredar a la nevera tota la nit.


1 comentario: