Les receptes tradicionals es fan a cada poble d'una manera diferents, les altres ja no diguessim, es fan cada dia d'una manera diferent : ). Un exemple és la recepta d'arròs negre que he trobat a la Web de l'Ampolla, un poble del baix ebre.
La curiositat del plat, al menys per a mi és que la tinta de la sepia o del calamar que li dona a l'arròs el particular color negre, la desfan amb, atenció, Vi ranci. Curios.
Ingredients
1/2 Kg d'arròs
1 Kg de peix per al fumet
3/4 Kg de sèpia
1/4 Kg de ceba
2 pebrots
1/4 Kg de tomàquet
4 alls
1 dotzena de musclos
Vi ranci
Sal i oli d'oliva
Es netegen les sèpies sense trencar les bosses de tinta, que s'aguarden.
A mitja cocció es posa al forn. En total 20 minuts, Es serveix en la mateixa cassola.
Fa poc he menjat un arròs negre excel.lent a Els Muntells (no gaire lluny de l'Ampolla...). No semblava que hi hagués tomàquet, ni ceba,ni pebrot, i sí que hi havia molta tinta... pot ser?
ResponderEliminaraquests plats tradicionals tenen 4 o 5 variacions a cada poble.
ResponderEliminardel tot posible
maurici