Aquesta recepta l'ensenyen o l'ensenyaven a l'Escola d’Hostaleria de Girona, al Curs de Cuina per a aficionades/nats. Uns amics van fer el curs i després van estar anys fent Pastisos Calents de Xocolata, sempre en tenien uns quants al congelador.
Pastis Calent de Xocolata
Ingredients per a 8 persones:
250 g de cobertura negra
250 g de mantega
5 unitats d’ous
6 unitats de rovells
150 g de sucre
100 g de farina
Preparació250 g de cobertura negra
250 g de mantega
5 unitats d’ous
6 unitats de rovells
150 g de sucre
100 g de farina
En un bol al bany maria poseu a fondre la cobertura i la mantega.
Incorporeu els ous, els rovells i el sucre i bateu fins que sigui esponjós. Afegiu-hi farina i barregeu-ho tot bé.
Disposeu de motlles individuals tipus flamera i tapisseu-los amb mantega i farina.
Ompliu fins a ¾ els motlles amb la barreja (en aquest punt si es vol es poden congelar i utiltzar-los quan convinga), i coeu-los en el forn a 200º C, durant uns 8 minuts, aproximadament. Traieu-los del motlle i serviu-los ràpidament, es un postre que es serveix calent. Pel muntatge del postre, es pot acompanyar amb un bon gelat de vainilla i una fulla de menta fresca.
¿puedes poner la receta en castellano?, me quedé con las ganas de esta receta cuando dijiste que la ibas a poner al escribir la de coulant de turrón.
ResponderEliminarGracias.
En el post en questión he puesto el link a una herramienta web de traducción catalan, castellano y viceversa.
ResponderEliminarAqui tienes la receta en castellano, resultado de utilizar la herramienta, y corregir aulgun error de bulto.
Pastel Caliente de Chocolate
Ingredientes para 8 personas:
250 gr de cobertura negra
250 gr de mantequilla
5 unidades de huevos
6 unidades de yemas
150 gr de azúcar
100 gr de harina
Preparación
En un cuenco al baño María poned a fundir la cobertura y la mantequilla.
Incorporad los huevos, las yemas y el azúcar y batid hasta que sea esponjoso. Añadid harina y mezcladlo todo bien.
Disponed de moldes individuales tipos flamera y tapisseu-los con mantequilla y harina.
Llenad hasta ¾ los moldes con la mezcla (en este punto si se quiere se pueden congelar y utiltzar-los cuando|cuándo convinga), y cocedlos en el horno en 200º C, durante unos 8 minutos, aproximadamente.
Sacadlos del molde y servidlos rápidamente, es un postre que se sirve caliente. Para el montaje del postre, se puede acompañar con un buen helado de vainilla y una hoja de menta fresca.
com ho fas per treure'l de dins la flamera? a mi s'hem reventen al passar el janivet pels costats. Es pot treure quan encara està congelat i posar-lo al forn ja al plat sense la flamera?
ResponderEliminarGracies. T'agrairia que hem contestesis.
jo tinc els motllos de silicona, Pero entenc qué el problema sera el mateix jo probaria dedeixar-les un minut o dos mes. Aixo dels forns no hi ha dos iguals
ResponderEliminarA mi no em queda la xocolata desfeta a dintre. Em queda com una madelena de xocolata.
ResponderEliminarCrec que deu ser un tema del Forn, jo porbaria de baixar la temperatura o el temps
ResponderEliminarTinc un amic que en preparava varios i els tenia congelats i el anava treien adaptant el temps.
si els congeles, els has de deixar descongelar abans de posar al forn, o els pots posar directament al forn des del congelador?
ResponderEliminar