Spaguetti al limone

Desprès de la super recepta de Tomas, una cosa senzilleta, però curiosa.

Ingredients 4 persones
400 gr
Pasta
200 ml Nata
2 llimones.
Les quantitats en aquesta recepta seran una mica a ull, sobretot la quantitat de pell de llimona. Aquest plat de pasta queda molt be amb pasta fresca, peró també es pot fer amb la normal (seca).

De pasta fresca en hi han varies marques al mercat, a mi les que més m'agraden son, Rana i Buittoni, en aquest ordre, pel que fa a la pasta seca m'agrada molt De Cecco, però per mi la millor és sens dubte Voiello, és dificil de trobar per aquí, però si viatjeu a Italia, aprofiteu per comprar uns quants paquetets de Voiello, és la Bomba.

També tenim l'opció de fer la pasta, no és excessivament difícil però si molt, molt laborios. Si teniu la màquina per estirar-la i despres tallar-la, evidentment és menys feina, però aviso també és molta feina. Al final he posat una recepta de pasta fresca

Per fer la salsa (il Sugo) d'aquesta recepta, és ben senzill, ratlleu la pell de dues llimones, solament la part groga, les cantitats a ull, he posat dues llimones per enfatitzar que cal posar molta pell, per exemple per 4 persones jo posaria la pell de dues llimones mitjanes. Calenteu la nata uns 200 ml, i sense que arribi a bollir tireu la ratlladura de llimona.
Te que estar a foc suau la nata en la pell de llimona 2-3 minuts remenant continuament. Desprès ja es retira del foc i mesclem amb la pasta, i a gaudir d'un plat de pasta original.

Nota: Aquesta recepta guanya molt si per ratllar utlitzeu un rallador Microplane, perque aconsegueix molta quantitat de pell de llimona i en una textura de filets que casi es desfan a la nata.

Per si us animeu a fer la pasta aquí va una recepta de pasta fresca,
 
Ingredients pasta fresca
500 gr de Farina
5 Ou
2 cullerades d'oli d'oliva
1/2 cullerada de sal

Cal primerament tamitzar la farina, i fer amb ella una montanya, despres fas un foradet al mig (rotllo
volcà en actiu) i hi poses dins els ous, l'oli i la sal. Ara intenta batre lleugerament els ingredients de dins del volcà i comença a treballar la farina de l'exterior cap a l'interior. És necessari amassar-la un bon rato (al menys 1/4 d'hora), aqui pot ajudar la Termomix o algun aparell que amassi, si no paciència. La massa ha de quedar consistent com una pasta brisse més o menys, però molt elàstica i brillant. Segons la misura dels ous, l'oli, la temperatura, etc... pot necessitra-se afegir més farina, això ja a ull. Conve deixar-la reposar entre 1/2 i 1 hora.

Ja solament cal donar la forma que vulguis. No cal la máquina, es pot fer estirant la massa amb un corro i tallant-la a gavinet, però ajuda. Per la cocció, molta aigua salada, bollir-la sense tapar. No hi ha que afegir oli a l'aigua, els italians no ho fan, i els que queda ben bona la pasta.

Que aprofiti.

2 comentarios:

  1. No existe forma de conocer esta receta en español?

    ResponderEliminar
  2. si claro, es muy facil, aqu tienes un traductor

    http://traductor.gencat.cat/jsp/go2text.jsp?locale=ca

    le pegas el texyo y lo traduce..

    es muy facil

    ResponderEliminar